De Sales Coach Blog

Hoe kun je je doelgroep aan je merk binden?

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar nieuwe manieren om je doelgroep aan je te binden. Zo werkt het ook bij ons. Na ruim 2 jaar als Android gebruiker door het leven te zijn gaan, heb ik besloten me volledig onder te dompelen in het Apple gevoel. Tijdens de kerst de biografie bestudeerd van Steve Jobs, nu dan helemaal des Apples.

Ability to execute

Als amateur muzikant heb ik vol bewondering de genoemde biografie gelezen over de ontwikkeling van iTunes en het effect op de music business destijds.
Dit platform vormde een waanzinnige nieuwe opening naar de doelgroep van de muzikanten.
Apple heeft laten zien dat met innovatieve ideeën en the ability to execute them, (een uitspraak die ik jaren terug voor het eerst hoorde tijdens een kick-off van Sogeti) bestaande markten compleet op zijn kop te zetten zijn. Nu ben ik ook ambitieus met De Sales Coach en ben ik ook een beetje muzikant, dus hebben we besloten gebruik te maken van iTunes.

Hoe zijn we te werk gegaan?

1. Huidige zoekresultaten
Pak vóór 30 januari 2013 je iphone, ipad, imac, macbook etc. en zoek binnen itunes op “sales training” en “sales tip”. Resultaat: een overvloed aan opties van professionals die hun inspirerende ideeen delen.
Zoek direct daarna op: “verkooptraining” en “verkooptip”. Resultaat: [Geen!]
De-Sales-Coach-Social-Selling-Cursus-Workshop-Training-Leadgeneration-Lead-Gen-IT-ICT-Social-Selling-itunes-iphone-ipad-apple-zoekresultaat-oud
2. Bel je webbouwer en leg uit: ik zie een gat in de markt: wij willen in de iTunes store. Kunnen jullie dat regelen? “Ja, dat kunnen wij!” zegt www.your-source.nl
3. Bel je ontwerper en vraag om “art work” voor de podcast. Leg uit hoe je het wilt hebben – spiek even bij anderen – en ontvang binnen een dag een ontwerp van www.jordywedding.com
4. Upload al je content – onze verkooptips hadden we natuurlijk al op de plank liggen – naar je website met aangemaakte itunes podcast koppeling.
5. Meld je aan bij Apple met je podcast.
6. Ontvang binnen 24 uur akkoord.
7. Meld iedereen die je kent het nieuws via alle sociale media en een persbericht.
8. wacht geduldig of je enthousiasme het waard was…(zo niet, dan heb je een supermooie tijd gehad, veel geleerd en gedaan waarin je gelooft)
De-Sales-Coach-Social-Selling-Cursus-Workshop-Training-Leadgeneration-Lead-Gen-IT-ICT-Social-Selling-itunes-iphone-ipad-apple-zoekresultaat-nieuw

Succes met de creatieve verkoop!

Jarco Penning

jarco@desalescoach.eu