De-Sales-Coach-Social-Selling-Cursus-Workshop-Training-Leadgeneration-Lead-Gen-IT-ICT-Social-Selling-trainingen-verkooptraining-hoe-haal-je-je-eerste-klanten-binnen-startup-specialHoe haal je je eerste klanten binnen?

Vaak krijg ik complimenten over de stem van de interviewer in De Sales Coach Podcast. ‘Wat een mooie radiostem heeft die man, het lijkt wel of ik hem ken.’

‘Dat kan kloppen, want hij is vaak op Discovery, SBS6 en vele andere stations te horen.’ Hoe heeft hij dat geregeld? Elk persoon heeft immers een stem! En de verzamelsites staan vol met mooie stemmen.

Die vraag legde ik hem voor. En zo ontstond het idee om ons format ‘Voice-over interviewt ondernemer / salestrainer’ om te draaien.

In de podcast (link naar soundcloud.com) vertelt Harmen in 10 minuten zijn verhaal. Lees hieronder de uitkomst van het interview.

9 tips om je eerste klanten te werven

  1. De demo. Net als in De Sales Coach Podcast 015 staat de demo centraal in het succes van stemharmen.nl. ‘In het begin is lastig, want dan heb je nog geen klanten. Ik heb heel eenvoudig een stukje ingesproken in de studio en er een digitaal bestand van gemaakt. “Hallo, dit is mijn stem. Als je gebruik wil maken van mijn stem, neem dan contact op. Wie weet kunnen we wat voor elkaar betekenen” (luister hieronder #1:23 @ DSC015: Hoe haal je je eerste klanten binnen?)
  2. Prospectlijst met lokale bedrijven, die lokale & regionale commercials en bedrijfsfilms maken, daar ben ik mee begonnen.
  3. Koude acquisitie met een korte openingszin aan de telefoon. “Hallo ik ben Harmen, ik ben voice-over. Ik zou jullie graag een demo sturen. Aan wie kan ik die sturen?”. [niet vragen of ik die mag sturen, maar aan wie]
  4. Demo blijven verversen als reden om weer te bellen met bestaande & nieuwe klanten.
  5. Harmen begrijpt het werk van zijn klant Hij heeft jaren ervaring met studiowerk. Hij heeft aan de klant-kant gewerkt. Ook hij heeft dus voice-overs geboekt en beoordeeld. De wensen & eisen kent hij dus als geen ander.
  6. Kwaliteit Harmen is goed in het aanpassen van zijn stem op basis van feedback van de regisseur. Hiermee levert hij hoge kwaliteit van werk.
  7. Werksnelheid ‘Zeker in de reclame is het belangrijk snel te kunnen werken. Tijdens opnamen heb je vaak meerdere mensen zitten: een engineer achter de knoppen, een producer van het reclamebureau, een regisseur, een marketingpersoon van het product waar je reclame voor maakt. Soms nog een persoon uit het bestuur of een productmanager. Die mensen hebben allemaal een agenda en allemaal een volgende afspraak’.
  8. Prijs Dat moet in verhouding zijn. ‘Als je deze drie punten neemt: werksnelheid, kwaliteit en prijs, dan moeten 2 van de 3 goed zijn. En dan mag de derde best een beetje afwijken. Dus als je uitzonderlijke kwaliteit levert, met uitzonderlijk hoge snelheid, dan mag de prijs best wat hoger zijn.
  9. Ken jezelf ‘Weet waar je sterke punten liggen zodat je die kunt verkopen.’

Succes met de verkoop!

De Sales Coach

Jarco Penning