Waarom Social Selling?

Het genereren van waardevolle bezoekafspraken ten behoeve van new business, is voor veel bedrijven een uitdaging. Dit knelpunt is in feite het antwoord op de vraag Waarom Social Selling?

Er wordt al decennia lang gewerkt langs het proces van Bellijst, Belscript, Storen (BBS). De Sales Coach biedt met haar Social Selling concept hierin een oplossing wat resulteert in omzet door Duurzame Lead Generatie.

Kijken we naar de wereld om ons heen, dan zien we een aantal ontwikkelingen in het contact tussen potentiële klanten enerzijds en leveranciers van producten en diensten anderzijds.

1. Telefonische bereikbaarheid prospects

Jaren geleden zag het bel-me-niet-register het levenslicht. De irritatie van inkomende telefoontjes van onbekenden met een commercieel doel, was toen privé al bereikt.

Dit gegeven heeft inmiddels het bedrijfsleven ook bereikt. Hiermee neemt de effectiviteit van telefonische koude acquisitie met de dag af.

2. Inkoopproces wordt anders doorlopen

Het zakelijke inkoopproces kent grofweg 4 (eerste) stappen: 1. Behoefte 2. Opties 3. Overwegen 4.Besluit.

Waar voorheen de accountmanager van een mogelijke nieuwe leverancier al vrij snel rond stap 1 een bezoekafspraak kreeg, doorloopt de potentiële klant vandaag online zijn inkoopproces.

3. A-symmetrische informatie

Een andere ontwikkeling betreft die van de a-symmetrische informatie. Simpelweg: de disbalans in kennis tussen prospect en leverancier.

Waar voorheen de vertegenwoordiger / verkoper een kennisvoorsprong had op de potentiële klant, is laatstgenoemde vandaag de dag zo goed online geïnformeerd dat deze disbalans in kennis is gladgestreken.

In sommige gevallen zelfs doorgeslagen naar de andere zijde. (de prospect weet meer van het product / dienst af dan de sales representative zelf).

4. Zes miljard smartphones wereldwijd 2020

Sinds de introductie van de iPhone in januari 2007 is het mobiele internet gebruik geëxplodeerd.

Met meer dan 6(!) miljard smartphones wereldwijd in 2020 (bron: techcrunch) en een enorme groei in video gebruik dwingt organisaties om na te denken over hun online verkoopstrategie.

Tijd voor evolutie (geen revolutie)

Voor commerciële organisaties betekenen boven genoemde  ontwikkelingen dat de verkoopstrategie aandacht vraagt.

De Sales Coach helpt organisaties in het Social Selling Transformatie Proces.

Meer weten? Download hier een whitepaper

“Was een top training!”

Sales @ KPN

De Sales Coach heeft ons verkoopteam geholpen met acquisitie. Een absolute aanrader!

Managing Director @ KennisMeester

“Een inspirerende training in Social Selling gekregen van De Sales Coach! Een aanrader!”

Sales @ aaZoo